werken in sealing valley

"Bij Beele Engineering geldt: The sky is the limit!"

werken in sealing valley

“Bij Beele Engineering geldt: The sky is the limit!”

Je hebt denkers en je hebt doeners. En je hebt mensen die beide zijn. Hans Beele van het gelijknamige Beele Engineering is zo’n denker én doener. Een wervelwind die bruist van de nieuwe ideeën en borrelt van de plannen. Zijn meest recente initiatief – Sealing Valley – kreeg in binnen- en buitenlandse media al volop aandacht. Een uniek initiatief waarmee de Achterhoek in één keer het centrum van de wereld wordt als het om afdichtingstechnologie gaat. We spraken met een bevlogen ondernemer over wonen, werken én investeren in een groeiregio.

Groeiregio? Je hoort toch vaak dat in de Achterhoek de krimp erin zit? Niet als het aan Hans Beele ligt. Zo’n 45 jaar geleden startte hij samen met zijn vrouw het bedrijf en bouwde het in 4 decennia uit tot een wereldconcern. De Beele-technologie wordt wereldwijd toegepast in de bouw, scheepsbouw, industrie – overal waar brand of water voor risico’s kunnen zorgen. Een specialist dus? “Absoluut”, aldus Hans Beele. “En een specialist die zijn positie te danken heeft aan hard werken en intensief onderzoek. De wereld van brand en water en van de technologie om dat tegen te houden, heeft voor ons geen geheimen. En het hoeft ook voor niemand geheim te zijn. Daarom zijn wij in Aalten gestart met de bouw van Sealing Valley, een campusachtige omgeving waar kennis op het gebied van afdichtingstechnologie wordt uitgedragen én overgedragen. Leren en informeren. Voor professionals, installateurs, brandweerlieden en iedereen die op een of andere manier betrokken is bij of verantwoordelijk is voor brandwerendheid en waterdichtheid.”

In Aalten is Beele Engineering geen onbekende. Het bedrijf heeft deze gemeente al vele decennia als vestigingsplaats en bouwde van hieruit aan een stevige internationale positie. “Aan de 4de Broekdijk is ons R&D-centrum gevestigd waar onze producten hun oorsprong vinden. Hier werken onze jonge ingenieurs dag in dag uit aan een veilige toekomst. Het is een internationaal team dat alle vrijheid heeft om hun carrière vorm te geven. En op het moment dat er begeleiding nodig is, dan staat er iemand voor ze klaar. Vaak ben ik ook nog in één van onze labs te vinden. Uiteindelijk gebeurt het allemaal daar: het vormgeven van de toekomst van brandveiligheid.”

In eigen hand

Aan de 4de Broekdijk bevindt zich ook de productie. Nergens in Europa in zo’n modern geoutilleerd machinepark voorhanden. Alles volgens de laatste stand van de techniek. “Hier hebben we alles in huis voor de productie”, vertelt Hans Beele. “Ik houd er niet van om afhankelijk van anderen te zijn. Daarom houden we behoorlijke voorraden, werken we met onze eigen ‘receptuur’ en beschikken we over de modernste machines. Op die manier zijn klanten er altijd van verzekerd dat leveringen op tijd plaatsvinden en altijd van dezelfde vertrouwde kwaliteit zijn.”

 

Fors investeren

Met de nieuwbouw van Sealing Valley investeert Beele fors in de regio. Zonder banken, zonder investeerders – puur op eigen initiatief en ondernemingszin. “De Achterhoek heeft alles in zich. Ruimte, onderwijs, begrip voor de wensen van ondernemers en bovenal: een uitstekende inzet en verbondenheid. Daarom hebben we ervoor gekozen om juist hier de Nederlandse variant van Silicon Valley te maken. Hier gaan we de basis leggen voor verdere groei en uitbreiding; het fundament voor weer volgende generaties. De officiële kick-off vond medio september plaats, maar de vaart zit er al goed in. Ik verwacht dat we de eerste oplevering eind volgend jaar mogen verwachten.”

The sky is the limit

Sealing Valley wordt een campusachtige omgeving waar onderzoek, ontwikkeling, training, opleiding en kennisoverdracht samenkomen. Alles gericht op afdichtingstechnologie voor brandwerendheid en waterdichtheid. “Dat gaan we niet alleen doen. We gaan samenwerken met instituten, we gaan starters de mogelijkheid bieden om zich op ons vakgebied te ontplooien, installateurs opleiden om het beter te doen en meer veiligheid te bieden. Kortom, we gaan het vakgebied op een hoger niveau brengen. Een ambitieuze opdracht, maar daar hou ik wel van. Zonder ambities is er geen vooruitgang en zonder vooruitgang is er stilstand. Dat moeten we voorkomen. Sealing Valley heeft een positieve uitstraling op de werkgelegenheid in de regio en zal instroom van jonge mensen tot gevolg hebben. Dat merken we nu al – in ons bedrijf geldt “the sky is the limit”. Iedereen die dat aanspreekt en wat is z’n mars heeft, is van harte welkom!”

www.beele.com

Interesse in een uitdagende functie op sealing valley? Neem contact op!

BEELE Engineering BV 
vierde broekdijk 12
7122 JD Aalten
NEDERLAND